niedziela, 22 lipca 2012

Spaghetti z krewetkami i serem gorgonzola

Składniki:


  • makaron spaghetti
  • ser gorgonzola ( 1/3 z opakowania 200 g sera z Lidla)
  • czosnek (2,3 ząbki)
  • posiekana natka pietruszki
  • paczka krewetek
  • oliwa (2 łyżki)
  • sól, pieprz
  • kilka listków bazylii

Wykonanie:

Podsmażamy na patelni czosnek na oliwie. Gdy się zrumieni wrzucamy krewetki i podsmażamy ok 10 minut. Następnie dokładamy ser i natkę, i wszystko doprawiamy. Na koniec wrzucamy  makaron ugotowany al dente. Wszystko razem mieszamy. Dekorujemy bazylią.



mniami...










2 komentarze:

  1. Bardzo dziękuję za ten pomysł na krewetki i gorgonzolę :-) tego dzisiaj szukałam, a w ogóle masz bardzo fajne przepisy. Zapraszam też do mnie www.przychodzibaba.pl

    OdpowiedzUsuń